Samoajat 15-17 -vuotiaat

Pienillä paikkakunnilla nuoret muuttavat yleensä koulutuksen perässä isompiin kaupunkeihin eikä Kärkölä ole tässä poikkeus. Isommat nuoret ovat meillä katoava luonnonvara. Saimme kuitenkin kasaan Samoajaryhmän epäilyksistä huolimatta.

Metsänpeikot johtavat nuorempia seikkailijalaumoja ja heidän tukenaan ovat totta kai aikuiset. Silti välillä on hyvä käydä omissa kokouksissa hieman purkamassa tuntoja, kun kaikki ei sujukaan niin kuin on suunnitellut. Haetaan vinkkejä tai vain henkäistään helpotuksesta kun päästään ihan omalla porukka parantamaan maailmaa.

Partio on nimenomaan nuorten järjestö ja meillä Kärpissä otetaan nuorten mielipiteet huomioon. Samoajat siirtyvät halutessaan johtamaan nuorempaa ikäkautta, halutessaan suorittavat ROK -kurssin ja halutessaan siirtyvät mukaan TEAM Kärppiin, eli aikuispartioryhmään. Halutessaan kokoontuvat omana ryhmänään viikoittain, tai halutessaan harvemmin. Mutta tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö partion ikäkausiohjelmaa noudatettaisi. Päinvastoin. Kärppien samoajaluotsi on semisti pikkutarkka sen suhteen 😀

Ja meillä on tilaa!