partiopukeutuminen

Yhtenäinen pukeutuminen luo yhteenkuuluvuutta. Minimissään asuksi riittää pelkkä partiohuivi, jonka saa lupauksenannon yhteydessä. Lippukunta antaa jokaiselle huivin ja sen lisäksi suositellaan, että jokainen ostaisi 2€ arvoisen huivimerkin. Lupauksenannon jälkeen huivia tuleekin käyttää jokaisessa kokoontumisessa, myös viikkokokouksissa. Viikkokokouksissa riittää, että huivi on mukana.

Sudenpennuille on tarjolla collegepaita ja Kärppien oma collegehuppari. Seikkailijat voivat vielä päättää käyttävätkö collegea vai virallista partiopaitaa, mutta tarpojien ja samoajien tuleekin jo pukeutua partiopaitaan.

Viralliseen partioasuun kuuluvat partiohuivi, partiopaita ja sen kanssa käytettävät siistit, tummat housut tai hame, sekä siistit kengät. Lisäksi voi käyttää halutessaan vyötä, ja se tuokin asuun ryhdikkyyttä. Virallista partioasua käytetään erityisen juhlavissa partiotilaisuuksissa, kuten esim. partioparaatissa. Kärkölän Kärpissä paidan väri on aina sininen.

Partiolaiset ompelevat paitoihinsa partiomerkkejä, jotka kertovat siitä, että he ovat suorittaneet erilaisia aktiviteetteja yhdessä muiden kanssa ja edenneet partiopolullaan. Merkkejä ja tunnuksia on monenlaisia, ja ne kaikki kertovat kantajastaan erilaisia asioita. Jokaiselle ikäkaudelle on omat merkkinsä, ja niiden ompeluohjeet löytyvät alapuolen linkistä.

Suomen Partio JASENKOKOUS2017 ANNAENBUSKE 015