LIPPUKUNTA

Kärkölän Kärpät ry. on vuonna 1984 perustettu sekalippukunta Kärkölässä. Retkeilemme, leireilemme, suoritamme jälkiä ja aktiviteetteja sekä osallistumme Hämeen Partiopiirin ja Suomen Partiolaiset ry:n tapahtumiin. Tiesitkö muuten, että Suomessa on lippukuntia, joihin otetaan jäseniksi ainoastaan joko tyttöjä tai poikia? Ajatus perustuu siihen, että alunperin partio on tarkoitettu poikien harrastukseksi. Nykyään tilanne on erilainen, aika on mennyt eteenpäin ja partio muuttunut/kasvanut lasten ja nuorten rinnalla.

Kärkölän Kärpillä on muutama vakiintunut kokoontumispaikka eli ”kolo”, joissa kokoukset pidetään. Kokousten paikka voi vaihdella tilanteiden ja tarpeiden mukaan. Perinteinen kolo löytyy vanhan kirjaston yläkerrasta, jonne Kärkölän kunta on myöntänyt meille oman tilan. Iso kiitos siitä! Kirjaston Kolo ei ole esteetön, mutta tarvittaessa pystymme edelleen kokoustamaan Järvelän Seurakuntakeskuksella. Sen lisäksi kirkonkylällä on Metsäkolo, joka sijaitsee hautausmaan viereisessä metsässä. Metsäkololla kokoustetaan ulkona ympäri vuoden, ja sen ansiosta lapset oppivat jo varhaisessa vaiheessa säänmukaisen pukeutumisen tärkeyden. Luonto on lähellä, ja Metsäkololla on mukava tiirailla tähtiä pimeinä syys-/talvi-iltoina, nauttia luonnon äänistä ja oppia uusia taitoja.

Lippukunnassa on tällä hetkellä 3 sudenpenturyhmää, 1 iso seikkailijaryhmä, 2 tarpojaryhmää.

Partio on hyvä ja hyödyllinen harrastus lapsille, mutta myös meille aikuisille tämä on erittäin hyvä keino irtaantua hetkeksi arjen kiireistä. Aikuisena partioon on helppo liittyä esim. omien lasten harrastuksen kautta. Ryhmänvetäjänä toimiminen antaa loistavan mahdollisuuden päästä seuraamaan läheltä oman lapsen toimintaa ryhmässä sekä hänen kehittymistään sosiaalisissa taidoissa – ja toki muutoinkin. Ryhmän vetäminen ei vaadi vuosien partiotaustaa. Meillä on Kärpissä monta aikuisiällä partioon hurahtanutta, ja me osaamme selittää asiat niin, että maallikkokin asiat ymmärtää. Leikkimielinen asenne kantaa pitkälle! Meillä on käytössä parijohtajuus, mikä tarkoittaa sitä, että uuden aikuisen pariksi tulee ryhmää vetämään aina kokeneempi toinen aikuinen. Yksin ei ketään jätetä!

Kuvaajana Kata Mattila