Johtajiston perinteinen joulu(puuro) 10.12.2023

Kärkölässä on hieman hankala päästä jonkun muun valmistaman joulupuuron ääreen, jos ei kukaan halua sitä valtavaa vastuuta valmistuksesta itselleen ottaa, joten johtajiston kanssa puuro vaihdettiin yhteistuumin sushiksi. Valitettavasti ihan kaikki eivät päässeet paikalle, mutta osa sentään. Samalla kävimme pyörähtämässä Lahden joulutorilla moikkaamassa Joulupukkia. Mitäpä luulette? Saakohan johtajat ainuttakaan lahjaa?

Lupauksenantotilaisuus 6.12.2023

Aamu aloitettiin sanajumalanpalveluksella Kärkölän kirkossa, ja siellä 4 reipasta kärppää toimi kolehdin kerääjänä. Sankarihautojen lippulinnassa komeili myös kärppien hieno lippu Karin kannattelemana. Ja ilta päätettin Kärppien omaan juhlaan Toivon kuusen juurella. Kiitokset osallistujille!

Toivon kuusi ja lyhtyjen sytytys 3.12.2023

Toivon kuusen valot sytytetään ensimmäisenä adventtina. Kärpät perinteisesti sytyttävät ulkotulet Järvelän keskustan ja kirkonkylän välille. Tällä kertaa nuo ulkotulet sytytettiin käyttämällä Beetlehemin Rauhantulta ja sitä kautta välitettiin tuo tuli myös kuntalaisten saataville.

Juoksuhautakynttilöiden valmistus -ilta 31.10.2023

Ukrainassa soditaan, talvi tulee ja me halusimme omalla toiminnallamme osoittaa heille tukea. Järjestimme tempauksen, jossa yhdessä valmistimme 170 juoksuhautakynttilää. Aihioita jäi vielä vaikka kuinka ja paljon, joten jatkamme kesken loppuneen steariinin keräämistä. Juoksuhautakynttilät palavat 2-3h, tuovat lämpöä ja niiden avulla voi valmistaa ruokaakin. Mukana toiminnassa oli Kärkölän kappeliseurakunta, Havi, Koskisen oy sekä Kärkölän kunta. Kiitokset kaikille!

Jota-joti ja pahkaliljat 21.-22.10.2023

Jota-joti on siis maailmanlaajuinen tapahtuma, jossa partiolaiset voivat olla internetin tai radion (meidän tapauksessa netin) välityksellä muihin maailman lippukuntiin. Tämä taisi olla meidän ensimmäinen osallistumiskerta. Ja koska tapahtuman luonne oli tuollainen, niin tottakai me siihen rykäistiin perään Kärppien tarpojien ja samoajien kanssa ensimmäiset pahkaliljat. Pahkalilja on siis hupiversio nahkaliljasta, jossa suoritetaan korkeintaan 24 tuntia kestävä 40 km:n kävelyretki tai 60 km:n hiihtoretki yhtenäisenä matkana. Hupiversiossa valvotaan 24h.

Seikkailijakisat Meno 7.10.2023

Mikä siinä on, että joka ikisessä seikkailijakisassa sataa vettä?? 😀 No mutta mentiin, tehtiin ja selvittiin kotiin suht terveinä. Myrskytuulet edustavana 😀

Valon ja musiikin ilta 29.9.2023

Valon ja musiikin ilta on Kärkölän suurin yleisötapahtuma, ja tänä vuonna tehtiin ennätysvuosi. Huovilan puisto valaistaan satojen ulkotulien ja valojen avulla, ja pimeän saapuessa näky on huikea! Kärkölän kunta pyysi Kärppiä avuksi ulkotulien sytyttämiseen ja apu tulikin todella tarpeeseen. Ulkotulia oli reilut 600 kpl! Homma hoitui seikkailijoiden, tarpojien ja samoajien, sekä heidän huoltajien avustuksella ennätysajassa.

Tapahtumassa Kärpät teki varainhankintaa myymällä hodareita, kaakaota, hattaraa sekä erilaisia valotuotteita. Varainhankinta onnistui yli odotusten, vaikka varsinaista myyntiaikaa oli 2h. Kiitokset osallistujille!

Lippukuntaleiri Hämeenkosken leirimajalla 27.7-30.7.2023

Viime kesänä pidettiin pitkästä aikaa kesäleiri myös Kärpissä, joten pakkohan se kokemus oli järjestettävä uudelleen. Olettamuksena oli, että lapsia osallistuu noin 20-30, joten kutsuimme mukaan myös Aurinkovuorenvartijat. Loppujen lopuksi leirillä oli reilut 60 partiolaista. Leirin nimeksi tuli luonnollisesti Kärpät Aurinkovuorella. Ilma ei ollut paras mahdollinen. Vettä satoi yli puolet ajasta, mutta kyllähän me siitä selvittiin. Koreassa pidettävän jamboreen kunniaksi yhtenä teemana leirillä olikin, Korea. Lisää kuvia löytyy somesta.

Kesken lippukuntaleirin sattui Kärköläpäivä, johon Kärpät osallistui neljän tarpojan ja luotsin johdolla. Teimme SPR:n kanssa yhteistyössä ensiapunäytöksen.

Sateenkaariketut palkittiin stipendillä 11.6.2023

Kärkölän kunta palkitsi sudenpentulauman Vuoden Ympäristöteko 2023 -palkinnolla. Kyseinen ryhmä keräsi tunnissa reilut 20 kiloa roskaa Järvelän keskustasta. Kuinkahan paljon sitä kerättäisiin, jos kaikki Kärpät tekisivät päivän roskienkeruuta. Tällä tavalla osallistuimme myös Miljoona roskapussia -kampanjaan.

Sudenpentujen yöretki Rankisella 20.5.2023

Sudenpennut päättivät kauden kaikkien kolmen ryhmän yhteiseen yöretkeen. Yö nukuttiin turvallisesti vielä Hollolan Hirvenhiihtäjien partiomajan sisätiloissa. Osallistumismäärä oli huima. Paikalle tuli liki kaikki Kärppien sudenpennut. Vuoltiin kaarnalaivoja, pelattiin luontobingoa, maisteltiin mustikankukkia, etsittiin varasta ja vaikka mitä muuta!

Lupauksenantotilaisuus 26.5.2023

Kausi päättyy ja on aika kerätä työn tulokset. Partiomerkkejä lähti jakoo kiitettävät määrät. Uudet partiolaiset antavat Kärpillä perinteisesti joko itsenäisyyspäivänä tai keväällä kauden päättyessä, ja niin myös tällä kertaa paikalla oli useampi partiolupauksen antaja.

Ansiomerkkejä oli myös jaossa. Ansiokkaille partiolaisille haetaan Suomen Partiolaisilta ja Hämeen partiopiiriltä merkkejä, ja niitä ei myönnetäkkään heppoisin perustein aivan kenelle tahansa. Tällä kertaa piiriltä tuli puoltava lausunto Piirin hopeiselle ansiomerkille, joka meni Minna Karille. Minna on ollut vuosia Kärppien jäsen ja toiminut ansiokkaasti taloudenhoitajana sekä ryhmänvetäjänä. Suomen partiopiiriltä saimme myös kaksi ansiomerkkiä. Terttu Kohonen sai Pyhän Yrjön plakaatin vuosia kestäneestä avusta niin leirillä, retkillä kuin ryhmän vetämisestäkin. Katri Mattila sai Hopeisen ansiomerkin, myöskin vuosia kestäneestä toiminnasta lippukunnassa. Valtavat kiitokset heille! Ilman Teitä, ei olisi meitä Kärppiä. Ansiomerkkejä oli antamassa Liisa Mattila ja Mikko Kulkas, hekin vanhoja kärppiä. Perinteet ovat meille tärkeitä, ja heidän tarinoitaan voisi kuunnella monella, monella leirinuotiolla.

Seikkailijoiden laavuretki 26.-27.5.2023

Myrskytuulet lopettivat kauden yöretkeen. Viikon verran oli ollut jo lämmintä ja ilma lähenteli hellelukemia, mutta totta kai juuri tuolloin yöllä mittari painui liki pakkasen puolelle. Sehän ei meitä haitannut. Kivaa oli!

Löytöretki -sudenpentukilpailut 18.5.2023

Kärpistä lähti neljä sudenpentua kisaamaan Janakkalaan. Hauskaa meillä todellakin oli 😀 Ilma oli hyvä ja tehtävät oli hauskoja – kiitokset vaan järjestäjille.

Partioparaati 7.5.2023 Tampere

Muutamaan vuoteen ei ole paraatia järjestetty, mutta nyt se vihdoinkin järjestettiin. Kärppiä lähti edustamaan reilun 30 hengen joukko, joista suuri osa nuorempaa ikäluokkaa. Meno olikin sen mukaista 😀 Onneks meillä on loistoporukka ja loistofiksut tenavat. Yhtään ei hävitetty, vaikka matka tehtiin junalla 😀 Päivän päätteeksi lippukunta tarjosi osallistujille mässäilyä Rax:Issa.

Eräjorma ja Erämimmit askarteli vanhusten kanssa Attendo Nerolassa 2.5.2023.

Surveivel änd hunting -yöleiri 29.-30.4.2023

Luonnontuulten oma selviytymis- teemainen yöretki Kalliopirtillä. Majoittuminen tapahtui puolijoukkueteltassa ja päivä meni metsästyksen ja kalastuksen merkeissä. No tuota, ei me eläimiä ammuttu.. mutta ilmakiväärillä ja jousipyssyllä senkin edestä. Luonnontuulet ovat intohimoisia kalastajia, se tuli ainakin selväksi. Ja tottakai, koska kyseessä oli vappu, niin lopuksi paistettiin trangialla munkkeja.

Suunnistuspäivä Kisa-Veikkojen kanssa 27.4.2023

Suunnistustapahtuma toteutettiin. Huovilanpuistossa. Mukaan kutsuttiin kaikki halukkaat ja meitä tulikin huima joukko, yli 50 osallistui tapahtumaan. Toivottavasti jotain muutakin puri suunnistuskärpänen ja kesä tulee vietettyä erittäin hyvä harrastuksen parissa – suunnistaen 😀

Partiohartaus 23.4.2023

Partioviikkoon kuuluu oleellisesti myös Partiohartaus. Ohjelmassa oli evankeliuminlukua, ehtoollisessa avustamista, kolehdin keruuta sekä tietysti tervetuloa toivottaminen.

Partiodisco 18.4.2023 Silverissä

Kärppien perinteinen partiodisco järjestettiin partioviikolla. Osallistujia oli huima määrä, yli 140. Discon järjestäjinä oli Luonnontuulet partioryhmä – kiitos heille – sekä tietysti kaikille osallistujille!

Varokaa heikkoa jäätä -tapahtuma 11.4.2023

Kärkölän Kärpät tekivät yhteistyössä Järvelän VPK:n kanssa Valkjärven rannalla tapahtuman, jossa selitettiin oikeaoppista liikkumista jäällä ja useamman kerran noustiin avannosta, kylläkin VPK:n toimesta. 😀

Mukana oli yli 40 osallistujaa. Kiitokset kaikille!

Kärkölän Hyvinvointitapahtuma Yhtenäiskoululla 31.3.2023

Kärppiä pyydettiin paikalle esittelemään partiota harrastuksena, joten tietenkin sitä piti lähteä. Esittelijöinä toimivat Agnetha ja Kata. Ja voidaan toki tulla toistekin, jos päästetään 😀

Kuva Nuokun Merja 🙂

Johtajapäivät Hämeenlinnassa 25.3.2023

Pari rohkeaa Kärppää kävi edustamassa Johtajapäivillä, ja tottakai oppimassa uutta ja kuulemassa uutisia. Väkeä oli ja koulutuskokonaisuuksia ole mukavasti. Tänne lähdetään vastaisuudessa isommalla porukalla 🙂

Kuva Kari Lapinlampi

Mahtavat voileivät 11.-12.3.2023

Olipahan mahtava yöretki Kalliopirtillä! Kärppien nuorempi tarpojaryhmä, Luonnontuulet, järjestivät Myrskytuulille oman sepelin. Aivan mahtavaa toimintaa. Aiheena oli tottakai ensiapua (kirves polvessa + hypotermia), solmujen tunnistusta, roskien lajittelua pienellä twistillä, lennokin lennättämistä, heittoköydellä keilaamista sekä tietenkin nakkikeiton tekoa trangialla. Olipas vaihteeksi vain mukava seurata vierestä, kun muut miettivät kilpailun kulkua. Mielestäni erittäin onnistuneet kisat, ja tästä onkin hyvä suunnata joskus hieman isompien kisojen järjestelyihin mukaan.

Pöllinpyörittäjien yöretki 4.-5.2.2023

Olisikohan mennyt viikonloppu ollut lopputalven kylmin? Kenties, mutta siellä ne urheat sudenpennut vain selviytyi kamiinalämmitteisessä puolijoukkueteltassa vaikka ulkona pakkasta oli parhaimmillaan -20 astetta. Kuumuutta ipanat valittelivat, joten on tainnut yöllä olla kipinämikko hereillä. Kiitokset osallistujille! Ja kiitos Kulkkaan Mikolle, jonka pihaan saimme teltan pystyttää. Mikkohan on siis pitkän linjan kärppä 🙂

Itsenäisyyspäivä 6.12.2022

Itsenäisyyspäivä alkoi kolmella tarpojaikäisellä lipunkannolla seurakunnan omassa juhlassa. Osallistujia jännitti hirmuisesti, mutta hienostihan se sujui. Saamme olla ylpeitä näistä nuorista!

Koronakurimuksen jälkeen, pitkästä aikaa, pääsimme järjestämään myös lippukunnan yhteisen lupauksenantotilaisuuden Järvelän srk-keskuksessa. Aloitimme sytyttämällä lyhdyt opintien koululla, josta lähdimme lyhtykulkueena kävelemään kohti seurakuntakeskusta. Keskuksella oli tarjolla mehua ja piparia. Varsinainen ohjelma alkoi Eräjorman ja Erämimmien järjestämällä hienolla näytelmällä, jossa Pyhän Yrjön tarina vääntyi Pyhäksi Pirjoksi. Näytelmä oli osa tarpojien syksyistä luovuustarppoa. Puvustuksesta kiitämme Theatrum Olgaa, joka on Suomen Diakoniaopiston Lahden kampuksen opiskelijateatteri. Esityksen jälkeen oli jokaisen ikäkauden lupauksenannot, sekä huivitukset. Srk:n pappi, Satu Alander, piti hienon saarnan rauhan merkityksestä, jolloin juhlaväelle selvisikin, että lyhdyissä palava tuli olikin Betlehemin Rauhantuli. Tällä tavalla tulta tulikin samalla jaettua partiolaisten koteihin. Juhla loppui yhteiseen, valtavaan sisaruspiiriin. Osallistujia juhlassa oli yli sata. Kiitämme osallistujia! Rauhantuli palaa Agnetha ja Kari Lapinlammen toimesta jouluun asti Kirkonkylän koululla, jossa se on kaikkien kuntalaisten saatavilla.

Pikkujouludisco 1.12.2022

Kärpät järjestivät jäsenilleen kauan toivotun pikkujouludiscon. Ohjelmassa oli tanssia, limboa, musavisaa, jouluista tietokilpailua, pukukilpailua sekä tietysti kaikkien rakastama muumio.

Juhlaleiri -yöretki 12.-13.11.2022

Huima määrä Kärkölän Kärppiä osallistuivat lippukunnan yhteiselle yöretkelle Hämeenkosken Leirimajalla. Kaiken kaikkiaan osallistujia oli 52, joka on meidän kokoisessa lippukunnassa iso määrä.

Yöretkellä juhlistettiin Kärppien 38v syntymäpäiviä ja isänpäivää, joten lisäsimme juhlantuntua järjestämällä lisä ohjelmana presidentinjuhlat sekä olympialaiset. Presidenttiparina toimivat pitkänlinjan kärpät, Mikko Kuokas ja Terttu Kohonen, jotka ovat olleet toiminnassa mukana jo yhdistyksen perustamisesta lähtien. Iso kiitos heille! Olympialaisissa lapset jaettiin vartioihin, jotka lähtivät suorittamaan erilaisia tehtäviä. Lajeina mm. kumikananammunta, huutojuoksu, hiihto 7 hengen suksilla jne. Retki päätettiin isänpäivälounaaseen, joten loppujen lopuksi osallistujamäärä nousi seitsemäänkymmeneen!

Kisojen lopputulosta ollaan tiedusteltu jo moneen otteeseen, joten kärkikolmikko on seuraavanlainen:

Voittajaksi selviytyi ryhmä nro1. Vetäjänä Hanna, ja ryhmään kuului Ronja, Sofia, Henni, Remi, Nelli ja Mona. Toiseksi selviytyi ryhmä nro 3. Vetäjänä toimi Kata, ja ryhmään kuului Juuso, Joona, Atte, Oona, Wiljo, Eini ja Nelli. Kolmanneksi ryhmäksi selviytyi nro 5. Vetäjänä toimi Kari, ja ryhmään kuului Emma, Vili, Silja, Otto, Matias ja Otto.

Kaislikko -seikkailijakisat Koijärvellä

Kärkölän Kärpät osallistuivat Kaislikko-seikkailijakisaan 14 lapsen voimalla Koilammella 1.10.2022. Upeaa toimintaa lapsilta ja hyvää harjoitusta juuri partion aloittaneillekin jäsenille, jotka pääsivät tutustumaan loistavalla tavalla siihen, mitä partio on. Yhdessä tekemistä!

Kuvaajana Kata Mattila