Tulevia tapahtumia, retkiä, leirejä:

Perhepartion ja Wolttinugettien yhteinen yöretki 10-11.2 Kalliopirtillä.

Partiodisco 23.4 Järvelän Seurakuntakeskuksella

Partiojumalanpalvelus 21.4

5.5 Kalliopirtillä järjestetään kaikille avoin tapahtuma, jossa Kärpät esittelee omaa toimintaansa.

5.5. Partioparaati Tampereella

Kesäleiri kesäkuussa

Menneitä tapahtumia:

Rasvapalonäytös 17.4 Järvelän Palolaitoksella

Vappumunkkien paistot lähestyvät, joten kerrattiinpas nyt tämäkin. Mukana oli reilut 30 seikkailijaikäisestä vanhempaa nuorta sekä muutama huoltaja. Ensin käytiin läpi konkreettisella tasolla läpi kemiaa, eli miksi öljypaloa ei missään nimessä saa lähteä sammuttamaan vedellä. Ja kyllähän pojat meille toki näyttivät myös sen, kuinka pitkälle kiehuva vesi öljyn alta roiskuu! Onneksi pysyttelimme turvallisen matkan päässä. Ja olivathan he nähneet senkin vaivan, että opetus tehtiin kaasukeittimen avulla. Ihanan ajattelevaista!

Tämän jälkeen siirryimmekin ulkotiloihin. Astiassa lämmitettiin 0,5l öljyä niin kuumaksi, että öljy syttyi palamaan. Tämän jälkeen öljyn sekaan kaadettiin 1dl vettä. Tulos näkyy viimeisessä kuvassa.. Olimme äimistyneitä.

Kiitokset taas jälleen kerran Järvelän VPK. Teidän kanssa on aina yhtä hauskaa, helppoa ja vieläpä opettavaista järjestää näitä tapahtumia!

Kestävästi Partiossa -tunnus on uusittu!

Kärpät uusivat tänä vuonna Kestävästi Partiossa tunnuksen, joka on voimassa kaksi vuotta kerrallaan. Jatkamme edelleen samalla, hyväksi todetulla tiellä. Tunnuksen eri osa-alueet pohjaavat YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja huomioivat niin taloudellisen, sosiaalisen kuin myös ekologisen kestävyyden. Painoarvo tässä tunnuksessa on kuitenkin ekologisella kestävyydellä, jotta voisimme tehokkaammin vastata nuorten kasvavaan huoleen ilmastonmuutoksesta, sekä tukea partion hiilineutraaliustavoitteita vuoteen 2030 mennessä.

Kierrätämme, vältämme uuden ostamista, korjaamme vanhaa, huollamme kalustoa kestämään käyttöä myös tulevaisuudessa. Johtajille on työnalla yhteinen materiaalipankki, josta tulevat partiojohtavat voivat lainata materiaaleja tuleviin kokouksiin/kisoihin. Materiaalit ovat laminoituja eivätkä ne sisällä esimerkiksi päivämääriä tms. Jäsenistölle on myös perustettu retkeilyvälineille lainausmahdollisuus.

Jäistä pelastautumista Valkjärvellä 4.4

Järvelän VPK oli jälleen meitä opastamassa heikoilla jäillä liikkumisessa. Keväällä jäät voivat olla petolliset, joten tämä opastus on meille ensiarvoisen tärkeää. Tällä kertaa osallistujat olivat pääsääntöisesti sudenpentulaisia (7-9 -vuotiaita) sekä heidän huoltajiaan. Osallistujia oli liki 40 henkeä. Käytiin läpi ensiapua tapaturman sattuessa, 112 -sovelluksen tarpeellisuutta, heittokäyden käyttöä, naskaleiden tarpeellisuutta sekä havainnollistettiin useaan kertaan miten jäistä noustaan ylös. Viimeinen ”tippuminen” avantoon tapahtui ”pommilla”, ja sehän herätti lapsissa raikuvat aplodit. Edelleen, kiitos VPK. Teette tärkeää työtä!

8.-9.3 Yöretki puolijoukkueteltassa

Myrskytuulet, Luonnontuulet, Tykinjysyt ja Metsänpeikot osallistuivat yhdessä yöretkelle, joka järjestettiin Metsäkololla. Ensimmäisenä tottakai pystytettiin leiri, eli pystytettiin puolijoukkuteltat, aseteltiin kamiinat paikoilleen, perustettiin nuotioille paikat, kannettiin polttopuut ja perustettiin leirikeittiö. Tekemistä ja touhua riitti jokaiselle!